Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 27 Απριλίου 2019 09:43

RyuKyu Shimbukan Kobudo

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

RyuKyu Shimbukan KobudoΜια κοινή παραδοχή ανάμεσα στους karateka της Okinawa είναι ότι το Kobudo είναι αναπόσπαστο κομμάτι της εκπαίδευσης στις πολεμικές τέχνες. Το Kobudo, δηλαδή ο δρόμος (DO) της αρχαίας (KO)
πολεμικής τέχνης (BU), είναι η άμυνα με χρήση αγροτικών εργαλείων, όπως bo (κοντάρι), nunchaku (δυο κομμάτια ξύλου ενωμένα με σχοινί), kama (δρεπάνι), eku (κουπί) και άλλων καθημερινών
αντικειμένων, από τους κατοίκους του νησιού ως μέσο αντιμετώπισης οπλισμένων αντιπάλων.

RyuKyu Shimbukan KobudoH αφετηρία του Kobudo τοποθετείται ιστορικά το 1609 μ.Χ. όταν οι Σαμουράι της οικογένειας
Satsuma κατέλαβαν το σύμπλεγμα των νήσων RYU KYU, που επικράτησε να λέγεται Okinawa παίρνοντας το όνομα από το μεγαλύτερο σε μέγεθος νησί. Αργότερα ο Βασιλιάς Sho Hashi προκειμένου να ελέγχει τους ανήσυχους κατοίκους των Ryu Kyu απαγόρευσε την κατοχή και την χρήση κάθε όπλου που έφερε λεπίδα, οι άνθρωποι των νησιών χρησιμοποιησαν την ευρηματικότητά τους ώστε να εξασφαλήσουν την αυτοπροστασία τους. Όταν ο Eisuke Akamine (1925-1999) ήταν νέος ζούσε στην περιοχή Kakazu του Tomigusuku, όπου βρίσκονταν 4 πολύ γνωστοί δάσκαλοι, όλοι μαθητές του Δασκάλου Sanda Chinen, δημιουργού του Yamanni Ryu boJutsu.

RyuKyu Shimbukan Kobudo O Δάσκαλος Chinen είχε διδάξει σε όλους από ένα kata και μια ομάδα ειδικών τεχνικών, ουτως ώστε αν και ήταν όλοι προσωπικοί του μαθητές, κανένας τους δεν γνώριζε την πλήρη μέθοδο. Όταν αυτοί οι δάσκαλοι μεγάλωσαν και έγιναν οι ίδιοι δάσκαλοι, ένιωσαν την ανάγκη να μεταδόσουν ότι ήξεραν για να μην χαθεί η γνώση. Ο Eisuke Αkamine επιλέχθηκε να είναι ο διάδοχός τους και έτσι έμαθε ότι γνώριζε ο κάθε δάσκαλος και με αυτόν τον τρόπο ξεκίνησε η πορεία του στο Kobudo. Οι δάσκαλοι αυτοί ήταν ο Higa Seichiro, (που δίδαξε το Sakugawa no Kon) ο Higa Daisuke, (Shushi no Kon) ο Akamine Yohei, ( Yonegawa Hidari Bo) , και ο Higa Jinsaburo, (Shirataru no Kon).

RyuKyu Shimbukan KobudoΟ Eisuke Akamine είχε μάθει μόνο ένα κάτα από κάθε δάσκαλο κι έτσι δεν ήταν ικανοποιημένος. Έμαθε τότε ότι ο δάσκαλος Taira Shinken δίδασκε Kobudo και έψαξε να τον βρει ώστε να γίνει μαθητής του, το οποίο και κατάφερε. Από το 1955 εστιάσε στην εκπαίδευσή του στο Kobudo ως μαθητής τους Δασκάλου Taira Shinken, o oποίος ήταν μαθητής των δασκάλων Funakoshi Gichin, Kenwa Mabuni Sensei και Moden Yabiku Sensei. Tον Οκτώβριου του 1954 γεννιέται ο Hiroshi Akamine ,τέταρτος γιος του Eisuke Akamine, και από την ηλικία των 6 ετών ξεκινά να εκπαιδεύεται στο καράτε από τον πατέρα του. Ο μικρός Hiroshi παρακολουθούσε με ζήλο τις προπονήσεις του πατέρα του με τον δάσκαλο Taira Shinken, κι εκείνος εντυπωσιάσμένος από την προσήλωσή του, του διδάσκει το πρώτο του kata στο Kobudo timbe & rochin (ασπίδα και μικρή λόγχη) σε ηλικία 14 ετών.

RyuKyu Shimbukan KobudoΤο 1970 μετά τον θάνατο του Taira Shinken Sensei, o Eisuke Akamine Sensei αναλαμβάνει 2ος πρόεδρος του οργανισμού Ryukyu Hozon Shinko Kai, ο οποίος ιδρύθηκε για την προώθηση του
karate και Kobudo σε διεθνές επίπεδο. Ο Ηiroshi Akamine γίνεται μέλος του Shorin Ryu Gushiken Karatedou Dojo και γίνεται μαθητής του Gushiken Hiroshi Sensei. Ο Ηiroshi Akamine Sensei έλαβε την άδεια διδασκαλείας Kobudo από τον πατέρα του Eisuke Akamine Sensei το 1999 και την ίδια χρονιά τον διαδέχθηκε ως ο 3ος πρόεδρος του οργανισμού Ryukyu Kobudo Hozon Shinko Kai. Το 2011 ιδρύει τον οργανισμό Ryukyu Kobudo Shinbukan Association και διορίζεται πρόεδρος του Okinawa Shorin Ryu Muken Kai Karate Association.

Το 2014 λαμβάνει το 9ο Dan στο καράτε και το 2016 το 9ο Dan στο Kobudo και χαρακτηρίζεται Hanshi από τον οργανισμό Okinawa Karate Kobudo Association. Φέτος έχουμε την τιμή να φιλοξενήσουμε για πρώτη φορά στην Ελλάδα τον Kaicho Hiroshi Akamine για ένα διήμερο σεμινάριο 15-16 Ιουνίου Γλυφάδα. Τον συνοδεύει ο προσωπικος μαθητής του Renshi Dell Hamby (6 dan) με καταγωγή από την Ελβετία αλλά μόνιμος κάτοικος της Okinawa από το
2016.
O Oργανισμός RyuKyu Shimbukan Kobudo εκπροσωπείται στην Ελλάδα από τον Sensei Χρήστο
Παπαπάνο. Τηλ επικοινωνίας : 6937 127997

Διαβάστηκε 1626 φορές

Σχετικά Άρθρα