Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 02 Σεπτεμβρίου 2018 13:30

Στη μνήμη του sifu Gaspar Garcia

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Στη μνήμη του sifu Gaspar Garcia…Ένας σπουδαίος Δάσκαλος δεν είναι πια ανάμεσά μας... Ο sifu Gaspar Garcia έφυγε από τη ζωή ήσυχα και γαλήνια, σε ηλικία 63 ετών, αφήνοντας ένα δυσαναπλήρωτο κενό στους δικούς του ανθρώπους, στην οικογένεια του Kung Fu και όλων των πολεμικών τεχνών, μα και στις καρδιές των πολυάριθμων μαθητών του σε ολόκληρο τον κόσμο.


Στη μνήμη του sifu Gaspar Garcia…Ο sifu Gaspar αφιέρωσε τη ζωή του στη μελέτη και διάδοση του συστήματος Choy Lee Fut Kung Fu και του Luohan Qigong. Ταξίδεψε σε πολλές χώρες του κόσμου ως εισηγητής σε μαθήματα, παρουσιάσεις, εκπαιδευτικά σεμινάρια, και δίδαξε πλήθος μαθητών, που διέκριναν τη βαθιά γνώση και τη χαρισματική διδασκαλία που τον χαρακτήριζαν. ‘Ανθρωπος με ευρύτατο πεδίο γνώσεων, το οποίο εκτεινόταν από την Ιατρική και τη Βιολογία μέχρι τις πολεμικές τέχνες (Kung Fu και Luohan Qigong), στις οποίες διακρίθηκε και αναγνωρίστηκε παγκοσμίως ως ένας εκ των κορυφαίων Δασκάλων.
Πρωτοήρθε στην Ελλάδα το 1995 και έκτοτε διατήρησε μία στενή σχέση με τη χώρα μας, εκτιμώντας αληθινά το πνεύμα και τον πολιτισμό της. Προσκεκλημένος του επί 24 χρόνια προσωπικού μαθητή του, sifu Θεόδωρου Λαμπάδα, ερχόταν τακτικά στην Ελλάδα δίνοντας απλόχερα τις γνώσεις του στους Έλληνες μαθητές που είχαν την ευκαιρία να διδαχτούν από έναν πραγματικά καλλιεργημένο και υψηλά καταρτισμένο Δάσκαλο. Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός ότι την περίοδο 2015-2016 δίδαξε στη χώρα μας το πρώτο ολοκληρωμένο σεμινάριο κατάρτισης εκπαιδευτών του συστήματος Luohan Qigong με διοργανωτή τον sifu Λαμπάδα.
Ο sifu Gaspar υπήρξε ένας άνθρωπος προικισμένος με φως, διαύγεια πνεύματος και καθαρότητα ψυχής. ‘Ενας αληθινός Δάσκαλος, όχι μόνο του Kung Fu, αλλά και του ήθους, των αξιών και των αρχών που διέπουν την ανθρώπινη ύπαρξη. Άφησε πίσω του ένα τεράστιο (ποιοτικά και ποσοτικά) έργο, από το οποίο θα διδαχτούν πολλές ακόμα γενιές. Είναι τώρα ευθύνη των μαθητών του, όσων για χρόνια τον ακολούθησαν λαμβάνοντας τις πολύτιμες γνώσεις του, να συνεχίσουν το έργο του, διατηρώντας ατόφιες τις διδασκαλίες του και κρατώντας έτσι ζωντανή μία μεγάλη παράδοση.

Hellas Choy Lee Fut & Luohan Qigong

Διαβάστηκε 832 φορές