Σάββατο, 23 Μαρτίου 2019 16:05

Θρυλικοί μαχητές του Muay Thai

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Θρυλικοί μαχητές του Muay Thai Οι περισσότεροι που ασχολούνται με το Muay Thai, γνωρίζουν μόνο τους σημερινούς θρύλους όπως τον Saenchai. Υπάρχουν όμως και πολλοί παλαιότεροι και μεγάλοι μαχητές που έχουν ανοίξει το δρόμο για τη νέα γενιά των σημερινών και εξερευνώντας την παράδοση του Muay Thai, είναι σημαντικό να δούμε μερικούς από αυτούς τους παλαιούς θρύλους.

1. Namsaknoi Yudthagarngamtorn
Ο Namsaknoi, γεννήθηκε στις 13 Οκτωβρίου του 1979 και πέτυχε ένα από τα καλύτερα muay thai records που έγιναν ποτέ. Το επαγγελματικό του ρεκόρ αποτελείται από 285 νίκες και μόνο 15 ήττες σε 300 αγώνες. Αυτό είναι ένας άθλος, εξαιρετικά εντυπωσιακός λόγω του επιπέδου ανταγωνισμού που αντιμετώπιζαν στην εποχή του οι μαχητές. Έχει ψηφιστεί ώς ένας από τους μεγαλύτερους μαχητές όλων των εποχών από τον Ταϊλανδέζικο τύπο και δικαίως του αποδώθηκε το ψευδώνυμο "ο αυτοκράτορας" (“The Emperor”). Πολλοί θεωρούν ότι είναι και ένας από τους καλύτερους μαχητές σε όλα τα διαφορετικά όπλα του Muay Thai. Ήταν επίσης γνωστό ότι είχε το καλύτερο Wai Kru / Ram Muay, κερδίζοντας βραβεία τόσο το 2001 όσο και το 2006.

Θρυλικοί μαχητές του Muay Thai2. Pud Pad Noy Worawoot
Ο Pud Pad Noy, άρχισε να αγωνίζεται στην ηλικία των 14 ετών όταν αγωνίστηκε για πρώτη φορά το 1965 με έπαθλο 50 σεντς. Αφού έφθασε τις 60 συμμετοχές σε αγώνες στο Issan, μετακόμισε στην Μπανγκόκ σε ηλικία 18 ετών, όπου κέρδισε πολυάριθμους τίτλους Lumpinee καθώς και ένα τουρνουά 16 αθλητών στο Ratchadamnern, νικώντας όλους τους καλύτερους μαχητές της Ταϊλάνδης την εποχή εκείνη. Ο Pud συμμετείχε συνολικά σε 150 αγώνες όπου είχε αντίστοιχα 135 νίκες και μόνο 15 ήττες. Ήταν ένας μαχητής γνωστός για το συντριπτικό αριστερό λάκτισμα του και γι 'αυτό του δόθηκε το ψευδώνυμο "Golden Leg" από τους οπαδούς του αθλήματος. Όταν αποχώρησε από το Muay Thai, τελικά έγινε εκπαιδευτής στο Παρίσι όπου έμεινε για 23 χρόνια από το 1980 έως το 2003.

Θρυλικοί μαχητές του Muay Thai3. Kaensak Sor Ploenchit
Ο Kaensak, αγωνίσθηκε στα τέλη της δεκαετίας του '80 και του '90, γνωστή και ως χρυσή εποχή του Muay Thai. Ήταν ένας μαχητής που προτιμούσε να χρησιμοποιεί την νοημοσύνη και την τεχνική του στον αγώνα του για να ξεπεράσει τους αντιπάλους στο ring. Όπως και οι περισσότεροι μαχητές στην Ταϊλάνδη, ο Kaensak ξεκίνησε την καριέρα του στην ηλικία των 9 ετών και είχε την πρώτη συμμετοχή του σε αγώνα στα 10 του. Σε ηλικία 15 ετών, μετακόμισε στην Μπανγκόκ όπου άρχισε να αγωνίζεται στο στάδιο Lumpinee.
Κέρδισε πολυάριθμους τίτλους στην Ταϊλάνδη, συμπεριλαμβανομένων των τίτλων Lumpinee και Ratchadamnern. Αγωνίστηκε περίπου 250 φορές και είχε πάνω από 200 νίκες στην καριέρα του. Δεδομένου του γεγονότος ότι ο Kaensak αγωνίσθηκε στη διάρκεια της χρυσής εποχής του Muay Thai, είναι σίγουρα κάποιος που ανήκει στον κατάλογο των κορυφαίων μαχητών.

Θρυλικοί μαχητές του Muay Thai4. Apidej Sit Hirun
Θεωρείται ο μαχητής με τα πιο σκληρά λακτίσματα, που πέρασε ποτέ απο το άθλημα της Ταϊλάνδης τις δεκαετίες του ‘60 και του ‘70. Τα χτυπήματα του θεωρήθηκαν σκληρότερα και απο του επίσης φημισμένου Buakaw και όχι άδικα αφού έγινε διάσημος όταν κατά τη διάρκεια ενός αγώνα, έσπασε τον βραχίονα του αντιπάλου του με ένα μόνο λάκτισμα, αναγκάζοντας τον να αποσυρθεί απο το ring και τον αγώνα. Πέθανε το 2013 σε ηλικία 72 ετών.

5. Buakaw Banchamek (Por Pramuk)
Παρόλο που ο Buakaw Banchamek δεν είναι ο καλύτερος Ταϊλανδός μαχητής του Muay Thai (ποτέ δεν κέρδισε τον τίτλο Lumpinee), έχει κάνει τα περισσότερα για το άθλημα από την άποψη της διεθνούς προβολής του. Όλοι ξέρουν τον Μπουάκα. Είναι ο μαχητής που έβαλε το Muay thai στον παγκόσμιο χάρτη και είναι ο πιο διάσημος μαχητής που πέρασε ποτέ από την Ταϊλάνδη. Επίσης, ο Buakaw μάχεται με ένα θεαματικό και ταυτόχρονα επιθετικό στυλ που συναρπάζει όσους τον παρακολουθούν, δείχνοντας ότι αγωνίζεται για να ευχαριστήσει τα πλήθη. Εάν κάποιος ρωτήσει έναν Ταϊλανδό που ζει στην Ταϊλάνδη, ποιό είναι το μεγαλύτερο αστέρι του αθλήματος, θα απαντήσει: "Buakaw Super Star".
Επειδή ο Bauakaw αγωνίσθηκε στο K1, έγινε γνωστός σε ένα πολύ ευρύτερο κοινό από τους περισσότερους ταϊλανδούς μαχητές.

6. Put Lorlek
Ο Lorlek, ήταν ένας μαχητής του Muay Thai που έγινε ένας θρύλος στη δεκαετία του '70 και θεωρήθηκε από πολλούς αθλητικούς συγγραφείς εκείνη την περίοδο ότι ήταν ο καλύτερος μαχητής στην Ταϊλάνδη μεταξύ 1975-1977. Ο Put ήταν ένας μαχητής που χρησιμοποιούσε την κίνηση του με εξαιρετικό τρόπο κατά τη διάρκεια της μάχης και έγινε γνωστός για το στύλ του (Femur). Χρησιμοποιούσε κάποιες εξαιρετικά αποτελεσματικές τεχνικές που κλώνιζαν την ισορροπία των επιτιθέμενων αντιπάλων του. Ακόμη και μετά την αποχώρηση του απο τους αγώνες, ο Put Lorlek συνέχισε να εκπαιδεύει και να εμπνέει μια νέα γενιά μαχητών. Είναι μια θρυλική παρουσία στο άθλημα του Muay Thai και είναι σίγουρα κάποιος που αξίζει να αναγνωριστεί για όσα προσέφερε στο άθλημα.

7. Namkabuan Nongkee Pahuyuth
Ο Namkabuan ήταν ένας μαχητής που είχε τη δύναμη και την τεχνική να ανακυρηχθεί ως ένας από τους μεγαλύτερους πρωταθλητές του Muay Thai. Το ψευδώνυμο του ήταν "The Genius Ring" και ήταν ξεχωριστός γιατί χρησιμοποιούσε στρατηγική και τεχνικές για να κερδίσει τους αντιπάλους του. Η αγαπημένη του τεχνική ήταν να πιάνει το πόδι του αντιπάλου του και να τον βγάζει εκτός ισορροπίας. Ο Namkabuan, αγωνίσθηκε τη χρυσή εποχή του Muay Thai, ενάντια σε μερικούς από τους τότε μεγάλους του αθλήματος. Κατείχε τη ζώνη του τίτλου Lumpinee για 6 χρόνια και συνέχισε κατακτώντας και τη ζώνη του παγκόσμιου πρωταθλήματος την οποία κράτησε για αρκετά χρόνια. Το ρεκόρ του στο ring ήταν 283 νίκες και μόνο 15 ήττες και 2 ισοπαλίες σε 300 αγώνες. Νίκησε όλους τους καλύτερους πρωταθλητές της γενιάς του και ξεχωρίζει ως ένας από τους καλύτερους που πέρασαν ποτέ απο το άθλημα του Muay Thai.

8. Samart Payakaroon (The Muhammed Ali of Muay Thai)
Το πραγματικό του όνομα είναι Samart Tiptarmai, γεννήθηκε στις 5 Δεκεμβρίου του 1962 και οι περισσότεροι πιστεύουν ότι είναι ο μεγαλύτερος μαχητής όλων των εποχών, κατακτώντας για αρκετά χρόνια τον τίτλο του πρωταθλητή στο στάδιο Lumpinee και μία φορά το παγκόσμιο πρωτάθλημα WBC. Διέθετε ένα εξαιρετικά υψηλό IQ μαχητή, αστραπιαία αντανακλαστικά και εξαιρετική αντίληψη του ring.
Ο Samart αγωνίσθηκε χρησιμοποιώντας δημιουργικές τεχνικές που ήταν αποτελεσματικές και απρόβλεπτες, ακόμα και εναντίον της ελίτ των αντιπάλων του στη χρυσή εποχή του '70 και του '80 (που ονομάστηκε Χρυσή Εποχή του Muay Thai). Υπήρξαν στιγμές στους αγώνες, όπου ο Samart παρά το ότι έφθασε στο χείλος της εξάντλησης, έδωσε στους αντιπάλους του τον καλύτερο αγώνα της ζωής τους. Τώρα διδάσκει το Muay Thai στην Ταϊλάνδη.

Διαβάστηκε 1885 φορές