Κυριακή, 10 Απριλίου 2022 07:14

Ασημένιο μετάλλιο η ομάδα BC1/2 στο Zagreb 2022 World Boccia Challenger

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

boccia teamGREΤρίτωσαν τα ασημένια μετάλλια για το ελληνικό μπότσια στο Zagreb 2022 World Boccia Challenger που ολοκληρώθηκε σήμερα στην πρωτεύουσα της Κροατίας. Η ομάδα BC1/2, αποτελούμενη από τους Νικόλαο Μπουλούκο, Νικόλαο Γονιό και Διονυσία Τσακίρη, κατέκτησε την δεύτερη θέση στη διοργάνωση, με απολογισμό τρεις νίκες σε τέσσερις αγώνες. Όσον αφορά στα ζευγάρια BC4, η ελληνική ομάδα με δύο νίκες σε τέσσερις αναμετρήσεις κατέλαβε την 4η θέση.

«Ήρθαμε στο Ζάγκρεμπ με απώτερο σκοπό να ανεβάσουμε σε βαθμολογία τις ομάδες μας, κάτι που πετύχαμε. Δεν μπορέσαμε να ολοκληρώσουμε και τη διαδικασία της κατηγοριοποίησης, λόγω κωλύματος του ενός ιατρικού γκρουπ, ωστόσο μαζέψαμε αρκετούς βαθμούς για να συνεχίσουμε την πορεία με στόχο τη διεκδίκηση προκρίσεων για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το 2024. Από αγωνιστικής άποψης, όλοι οι αθλητές υπερέβαλαν ευτό και γι` αυτόν ακριβώς το λόγο κατακτήσαμε και μετάλλιο στις περισσότερες κατηγορίες», δήλωσε ο ομοσπονδιακός προπονητής, Γιώργος Τζήμας.

Να θυμίσουμε ότι η Ελλάδα, εκτός από το μετάλλιο στο ομαδικό, κέρδισε και δύο ασημένια μετάλλια στα ατομικά με πρωταγωνιστές τους Νικόλαο Μπουλούκο και Χρυσή Μόρφη Μέτζου στις κατηγορίες BC1 ανδρών και BC4 γυναικών

Τα αποτελέσματα στα ομαδικά και τα ζευγάρια:

BC1/2 Team

Round 1: Ελλάδα-Ιταλία 10-1

Round 2: Μαλαισία-Ελλάδα 4-6

Round 3: Ελλάδα-Τσεχία 4-6

Round 5: Ελλάδα-Κροατία 6-3

 

BC4 Pairs

Round 1: Κροατία-Ελλάδα 2-0 τάι μπρέικ (5-5)

Round 2: Ελλάδα-Ουγγαρία 4-8

Round 4: Σλοβενία-Ελλάδα 2-6

Round 5: Ελλάδα-Ισπανία 6-9

 

ΕΘΝΙΚΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ

Διαβάστηκε 237 φορές