Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2017 10:43

Δύο Έλληνες αθλητές στην παγκόσμια ελίτ των αγώνων Κettlebell

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

katsigiannis30317katsigiannis303171Δύο Έλληνες αθλητές ανήκουν πλέον στην παγκόσμια ελίτ των αγώνων kettlebell μεγάλης διάρκειας, μετά τις επιδόσεις που πέτυχαν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ημι-Μαραθωνίου & Μαραθωνίου με Kettlebell IKMF, που πραγματοποιήθηκε στις 12 Μαρτίου. Η Σοφία Ζαφειροπούλου του Dynamo Kettlebells ολοκλήρωσε 314 επαναλήψεις σε τριάντα λεπτά στην άρση του επολέ-ζετέ, με kettlebell 16 κιλών, ενώ ο Χαράλαμπος Φωτιάδης της Olympian Team ολοκλήρωσε 434 επαναλήψεις σε τριάντα λεπτά στην άρση του ζετέ με kettlebell 28 κιλών. Με τις επιδόσεις τους, οι δύο αθλητές πήραν τον τίτλο Candidate Master of Sport από την παγκόσμια ομοσπονδία International Kettlebell Marathon Federation και πήραν το εισητήριο της πρόκρισης για να αγωνιστούν στην κατηγορία “Elite” στο 2ο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ημι-Μαραθωνίου και Μαραθωνίου με Kettlebell, που θα πραγματοποιηθεί στις 26-28 Μαϊου στην Αθήνα.


katsigiannis303172Στο πανελλήνιο πρωτάθλημα της 12ης Μαρτίου πήραν μέρος συνολικά δεκαεννέα αθλητές. Ο πολυ-αθλητής Αριστοτέλης Άνθης ήταν ο πρώτος στην Ελλάδα που ολοκλήρωσε Μαραθώνιο 60 λεπτών με kettlebell, ενώ εντυπωσίασαν οι αθλήτριες του The Core Force Crossfit Γιώτα Ματθέ και Λουκία Καυκιά (χρυσό και αργυρό μετάλλιο στο αγώνισμα του αρασέ), που ολοκήρωσαν 457 και 446 επαναλήψεις αντίστοιχα, και οι δύο με kettlebell 14 κιλών. Πολύ καλή εμφάνιση έκαναν επίσης η αθλήτρια Φωτεινή Τσέκκα από τη Ρόδο και ο Παναγιώτης Χονδρός από τη Λειβαδιά. Τις εντυπώσεις έκλεψε ο 14χρονος Κωνσταντίνος Κωνσταντακέλος της Olympian Team, που ολοκλήρωσε Ημι-Μαραθώνιο 30 λεπτών με kettlebell 16 κιλών στην άρση του ζετέ.
Το πανελλήνιο πρωτάθλημα ήταν επίσης και αγώνας πρώτης φάσης για το Ultimate Girevik Cup, την παγκόσμια λίγκα Ημι-Μαραθωνίου με Kettlebell της IKMF. Ο αγώνας της 2ης φάσης θα πραγματοποιηθεί στις 7 Μαϊου, στο πλαίσιο του Ελληνικού Φεστιβάλ Αθλημάτων Δύναμης (5-7 Μαϊου, στην Ελαιουργική Ελευσίνας).

Διαβάστηκε 1838 φορές