Τετάρτη, 18 Απριλίου 2018 15:46

Εορτή Παγκόσμιας Ημέρας Ουίνγκ Τσουν 2018

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Εορτή Παγκόσμιας Ημέρας Ουίνγκ Τσουν 2018Το πρωί του Σαββάτου, 17 Μαρτίου 2018 το ΕΠΟΚΕΣ, ανταποκρινόμενο στην πρόσκληση του συνεργάτη του, Σιφού Παντελιά Αντώνη, προσήλθε στη λέσχη της Ελληνικής Κινέζικης Ακαδημίας του Γιονγκ Τσουν Τσουάν στη Νέα Φιλαδέλφεια, για να τιμήσει την τέχνη αυτή, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Wing Chun. Το ΕΠΟΚΕΣ ακολούθησαν, τα συνεργαζόμενα σωματεία με τους δασκάλους Κατακαλαίο Δημήτρη, Κοκκάλα Λάμπρο, Βασιλόπουλο Ιωάννη, Αντωνίου Ευσταθία, Δελή Γιώργο, Καπατσούλια Παναγιώτη, Σταυράκο Μάριο, Καναβό Διονύση, Σταυρίδου Αλεξάνδρα, Αντάρη Κωνσταντίνα και Τακάκη Δανάη. Οι σπουδαστές και οι σπουδάστριες του ΕΠΟΚΕΣ, έζησαν την εορταστική εμπειρία μαζί με τους σπουδαστές της σχολής του Σιφού Παντελιά και τους εκπαιδευτές Μπλέτσα Αλέξανδρο και Αλεξόπουλο Ηλία.

Κατά τη διάρκεια του εορτασμού έγινε ανταλλαγή τεχνικών, εφαρμογή των “Κολλημένων Χεριών”, Τσι Σάου [Κιν.: Chī Shǒu 黐手 | Καντ.: Chī Sáu] ενώ στη συνέχεια ο Σιφού Παντελιάς, που ανήκει στο γενεαλογικό δέντρο του Μεγάλου Δάσκαλου Λουν Γκάϊ [Κιν.: Lún jiā 倫佳 | 06.11.1927 - 05.01.2014] στο Φο Σαν Ουίνγκ Τσουν - Foshan Wing Chun [Κιν.: Fóshān yǒng chūn quán 佛山詠春拳], ως μαθητής του Σιφού Ντέρεκ Φρίρσον, δίδαξε τη δεξιότητα “Μικρή Ιδέα” - Σίου Νιμ Τάου [Κιν.: xiǎo niàntou 小念頭 | Καντ.: siu nim tau] που είναι ουσιαστικά, η πρώτη φόρμα της κινέζικης τέχνης.

Με την ευκαιρία ο Διευθυντής του ΕΠΟΚΕΣ, Δάσκαλος Σταυρίδης Ιορδάνης, μίλησε σε όλους για το ΕΠΟΚΕΣ και τους σκοπούς της ίδρυσής του, την ιστορία του Ουίνγκ Τσουν και την σχέση του με το Ναό Σαολίν. Θέλοντας να ευχαριστήσει τους παρευρισκομένους, έδειξε κομμάτια της παράδοσης του Σαολίν Κουνγκ Φου, που σχετίζονται απολύτως με το Ουίνγκ Τσουν και αντάλλαξε τεχνικές με τους Σπουδαστές της Ακαδημίας του Γιονγκ Τσουν Τσουάν.

Ιστορικά το Wing Chun, προέρχεται από το ναό Σαολίν και αυτός είναι ο λόγος που το ΕΠΟΚΕΣ στηρίζει και θα στηρίζει κάθε προσπάθεια σχετική με αυτό. Η σημερινή μέρα ήταν αφιερωμένη σε αυτή την διάσημη Κινέζικη Πολεμική τέχνη και είναι μια ημέρα που δίνει την ευκαιρία να βρεθούν μαζί όλοι όσοι ασχολούνται με τις Κινέζικες Πολεμικές Τέχνες, για να γιορτάσουν μια πολύ όμορφη πολιτιστική ανταλλαγή, γνώσεων και φιλίας, στο όνομα της Διεθνούς Ημέρας Ουίνγκ Τσουν. Δήλωσε ο Δάσκαλος Σταυρίδης Ιορδάνης.

Θέλω να ευχαριστήσω τη Διοίκηση του ΕΠΟΚΕΣ για την στήριξη και την βοήθεια, στην πραγματοποίηση του φετινού εορτασμού, της Παγκόσμιας Ημέρας Ουίνγκ Τσουν. Η σημερινή μέρα είναι αφιερωμένη στην τέχνη που ακολουθούν εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο και μας δίνει την ευκαιρία να τιμήσουμε τους δασκάλους που την διέδωσαν. Δήλωσε ο διοργανωτής της εκδήλωσης Σιφού Παντελιάς Αντώνης.

Ήταν μια πραγματικά ξεχωριστή εμπειρία η οποία έδωσε σε όλους μας να κατανοήσουμε τον οικογενειακό δεσμό των τεχνών του Σαολίν και του Γουίν Τσουν, αλλά και τις βάσεις στις οποίες θα πρέπει να διαδίδεται η κουλτούρα του Κουνγκ Φου και η Αληθινή του Ουσία, απαλλαγμένη από το ΕΓΩ. Ένα εξαιρετικό γεγονός και μια μοναδική πρωτοβουλία που ίσως θα πρέπει να ακολουθήσουν, όλα τα «διαφορετικά» στυλ Κουνγκ Φου. Είπε χαρακτηριστικά ο Διευθυντής του ΠΟΚΕΣΑ, Δάσκαλος Κατακαλαίος Δημήτρης.

ΠΗΓΗ: ΕΠΟΚΕΣ

Διαβάστηκε 549 φορές