Κυριακή, 12 Δεκεμβρίου 2021 15:48

Η Ελληνική Ομοσπονδία Wushu Kung Fu διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία σεμινάριο Tui Shou Κύριο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

kf121221Δελτίο τύπου

To ΣαββατοΚύριακο 4 και 5 Δεκεμβρίου 2021 η Ελληνική Ομοσπονδία Wushu Kung Fu διοργάνωσε Σεμινάριο Tui Shou (Pushing hands) που αποτελεί διαγωνιστικό τμήμα του Tai Chi Quan. Το σεμινάριο διοργανώθηκε σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Wushu της Κροατίας. Η χώρα αυτή προετοιμάζει την ομάδα της εδώ και 10 χρόνια και δίδαξε ο εθνικός προπονητής Zilhad Mahmuljin με 50 χρόνια εμπειρίας στις πολεμικές τέχνες και βαθιές γνώσεις στο Tai Chi Quan και την αυτοάμυνα καθώς εκπαιδεύει μέχρι και τις μυστικές υπηρεσίες της Κροατίας.

Έγινε ανάλυση τεχνικών, ανάλυση συστήματος βαθμολογίας και στη συνέχεια ακολούθησε πρακτική εξάσκηση μεταξύ των συμμετεχόντων. Τέλος έγιναν εικονικοί αγώνες μεταξύ της ομάδας της Κροατίας και των συμμετεχόντων για να γίνουν αντιληπτοί καλύτερα οι κανονισμοί και ο τρόπος βαθμολόγησης σε αγώνες.
Ήταν μια πρώτη δυνατή εμπειρία και ανοίγει το δρόμο γι' ακόμη περισσότερη προετοιμασία. Στόχος της Ελληνικής Ομοσπονδίας είναι στο σύντομο μέλλον να μπουν οι αγώνες Tui Shou στα Πανελλήνια και διασυλλογικά πρωταθλήματα και να στελεχωθεί Εθνική Ομάδα για την αντιπροσώπευσή μας στο εξωτερικό.

 

Διαβάστηκε 293 φορές