Σάββατο, 12 Νοεμβρίου 2022 08:13

Συνέντευξη Τύπου της Ε.Ο.Γ.Σ.Κ.Φ. για το 18ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Wushu και το 6ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Kung Fu στο Δημαρχείο Λουτρακίου

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

gs121122 Small

Πραγματοποιήθηκε η Συνέντευξη Τύπου, στις 11 Νοεμβρίου 2022, στο Δημαρχείο Λουτρακίου.
Παρόντες ήταν ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού κ. Σάκης Παπαθανασίου, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ.Τάσος Σακελλαρίου, από την Ομοσπονδία παρέστησαν οι εκπρόσωποί της, ο Πρόεδρος κ. Αδόργιαστος Δημήτρης, ο Αντιπρόεδρος κ. Σταμούλης Λάμπρος καθώς και ο Γενικός Γραμματέας κ. Πιερράκος Παναγιώτης. Παρών ήταν επίσης ο Διευθυντής του Αθλητικού τμήματος του Sportcamp κ. Μιχάλης Ξηρογιάννης.


Ο κ. Παπαθανασίου εξέφρασε έντονα τη χαρά του για τη διεξαγωγή του Πρωταθλήματος εντός του Δήμου κι ευχαρίστησε τους εκπροσώπους για την συνεργασία και την εμπιστοσύνη. Οι συμμετέχοντες, όπως μας πληροφόρησε, ήδη απολαμβάνουν τη διαμονή τους σε διάφορα ξενοδοχεία που βρίσκονται εντός της πόλης.
Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ο Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας και μοιράστηκε πληροφορίες για το άθλημα για τη μεγάλη γκάμα ειδών του Wushu. Συνέχισε τονίζοντας πως χάρη στην αρμονία που υπάρχει μεταξύ των μελών της Ομοσπονδίας και των αθλητών στην Ελλάδα το άθλημα έχει αποκτήσει μεγάλη εξέλιξη και πρόοδο τόσο στο αθλητικό επίπεδο όσο και στις διοργανώσεις.
Έπειτα ο πρόεδρος κ. Αδόργιαστος τόνισε πως πρώτη φορά στη χώρα μας διεξάγεται ένα πρωτάθλημα τόσο μεγάλης εμβέλειας όσον αφορά στο Wushu Kung Fu!
Αποτελεί λοιπόν γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό καθώς η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία έδειξε την εμπιστοσύνη της προς την Ελληνική και προέβη στην έγκριση του Πρωταθλήματος. Για την επίτευξή του φυσικά μεγάλο ρόλο έπαιξε η άψογη συνεργασία της Ομοσπονδίας με τον Δήμο και το Sportcamp, χαρακτηρίζοντας τους ιδιαίτερα φιλόξενους. Επιπλέον πρόσθεσε πως στόχος της ομοσπονδίας είναι η μεταλαμπάδευση των αξιών του Wushu στους νέους.
Ο κ. Ξηρογιάννης, σε συνέχεια των λόγων των προαναφερθέντων, επιβεβαίωσε την αμοιβαιότητα για την καλή συνεργασία με τα μέλη της διοργάνωσης, κι όπως κι εκείνοι, έτσι κι ο ίδιος ανέφερε πως οι μέρες αυτές αποτελούν μόνο την αρχή, και πως έπονται μεγάλες διοργανώσεις ευρωπαϊκού βεληνεκούς.
Ο κ. Σακελλαρίου, ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για τις πληροφορίες που μοιράστηκαν και προσκάλεσε την τοπική κοινωνία να παρακολουθήσει από κοντά αυτό το μεγάλο γεγονός.
Το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Wu-shu Kung fu, πρόκειται να φιλοξενηθεί στην όμορφη λουτρόπολη και να συμμετάσχουν σε αυτό περισσότεροι από 400 αθλητές από το εξωτερικό καθώς και 200 Έλληνες αθλητές.
Οι χώρες που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα:
Ελλάδα
Αζερμπαϊτζάν
Γερμανία
Γεωργία
Ελβετία
Ισπανία
Ισραήλ
Ιταλία
Λετονία
Λιθουανία
Μεγάλη Βρετανία
Νορβηγία
Ολλανδία
Ουγγαρία
Πορτογαλία
Ρουμανία
Σλοβακία
Σουηδία
Τσεχία
Τα αγωνίσματα θα πραγματοποιηθούν στο κλειστό γήπεδο Γ. Γαλανόπουλος στο Λουτράκι, όλες τις αγωνιστικές μέρες.

Διαβάστηκε 111 φορές