Σάββατο, 11 Σεπτεμβρίου 2021 06:40

Παγκόσμιο Κύπελλο IMMAF 2021 (Πράγα) Κύριο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

mt11921Οι ημιτελικοί της εναρκτήριας σειράς του IMMAF World Cup στην Πράγα ανακηρύχθηκαν σε "φεστιβάλ τερματισμών" με την ομάδα της ιστορικής Ιρλανδίας να παίρνει την προτελευταία φάση με καταιγισμό ως η μεγάλη νικήτρια της 3ης ημέρας. Οι νίκες της Ιρλανδίας εγγυώνται τουλάχιστον έξι ασημένια μετάλλια, ενώ εξακολουθούν να κυνηγούν το χρυσό το Σάββατο, εκτός από την ήδη εξασφαλισμένη συγκομιδή χάλκινων μεταλλίων.

Η ολοκαίνουργια υποψήφια νεαρή flyweight, Kiya O'Sullivan, έδωσε τον τόνο σε μια αξέχαστη ημέρα. Έχοντας εκπροσωπήσει τη Δημοκρατία της Ιρλανδίας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων της IMMAF το 2019, μεταπήδησε στην ηλικία των 18 ετών για να κάνει το ντεμπούτο της σε επίπεδο νεανίδων με την παν-ιρλανδική ομάδα και πάλεψε συγκλονιστικά μέχρι τον τελικό του τουρνουά, σταματώντας σήμερα την Iva Koubikova από την Τσεχία με υποταγή arm-bar.

Η ιρλανδική ομάδα νεανίδων είδε τρία ταλέντα να φτάνουν στον τελικό του πρωταθλήματος, με τη Sarah Carney και τον Ryan Keogh να ολοκληρώνουν και οι δύο υποταγές με οπίσθιο γυμνό-τοκετό επί των αντιπάλων τους στον ημιτελικό.

Στο πρωτάθλημα των μεγαλύτερων ηλικιών, οι Ιρλανδοί συνέχισαν να προχωρούν αριθμητικά, με τρεις ακόμη θριάμβους στους ημιτελικούς απέναντι σε δύο ήττες. Η πρώην δευτεραθλήτρια του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος IMMAF, Shauna Bannon, επέστρεψε στην πλατφόρμα της IMMAF και έκλεισε θέση στον τελικό των senior bantamweight μέσω ομόφωνης απόφασης, μαζί με την εθνική συμπαίκτρια της Kerry Ann Vernon, η οποία πανηγύρισε ένα highlight reel KO κατά την τοποθέτηση ενός δεξιού overhand σε μια αναμέτρηση σώμα με σώμα με την Jessica Andersson από τη Σουηδία. Η Bannon και η Vernon θα αναμετρηθούν τώρα για να αποφασίσουν ποια θα πάρει το χρυσό για την Ιρλανδία και η μάχη θα είναι η ρεβάνς της πρόσφατης αναμέτρησης τους σε εγχώριο επίπεδο, στην οποία η Bannon κέρδισε με ομόφωνη απόφαση, τον Αύγουστο.

Ο Eoin Sheridan ολοκλήρωσε τη θριαμβευτική ημέρα της Ιρλανδίας στο τουρνουά μεσαίων βαρών, καθώς κέρδισε τον Εσθονό Ergo Reinvald με TKO στον πρώτο γύρο.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο της IMMAF συνέχισε να παράγει απότομες προκλήσεις για την εξέχουσα ομάδα της Ουκρανίας, και μάλιστα με θερμά και ψυχρά αποτελέσματα. Ενώ η Maryna Demchuk και ο Andrii Dunaiev έκαναν νίκες με υποταγή επί των Ιρλανδών αντιπάλων τους, ο Kyrylo Soloviov και ο Denys Kuteliia στα μικρών βαρών των ανδρών στα μικρά βάρη και στα μεγάλα βάρη πήγαν αμφότεροι στο νήμα με πλειοψηφικές και διαχωρισμένες αποφάσεις, αντίστοιχα, για να φτάσουν στην απόφαση για το χρυσό μετάλλιο.

Στο τουρνουά των βαρέων βαρών νεαρής ηλικίας, ο Ουκρανός Yaroslav Strilets έπεσε πάνω στον Arlind Berisha από το Κόσοβο, ο οποίος πέτυχε μια δραματική υποταγή με γκιλοτίνα στον πρώτο γύρο και έγραψε ιστορία στο ντεμπούτο του Κοσσυφοπεδίου στην πλατφόρμα της IMMAF. Για άλλη μια φορά, η διοργανώτρια χώρα συνέχισε να παλεύει για τη νίκη στο πρωτάθλημα ηλικιωμένων, και οι ηλικιωμένοι της Ουκρανίας αντιμετώπισαν τον δικό τους αγώνα, κερδίζοντας δύο από τους επτά ημιτελικούς αγώνες.

Αν και η Σουηδία μπορεί να μην είναι σήμερα η υπερδύναμη που ήταν κάποτε στην πλατφόρμα της IMMAF, το κορυφαίο σκανδιναβικό έθνος συγκρατείται τα τελευταία χρόνια από τη συνεχή επιτυχία του γυναικείου ταλέντου του. Από το 2015, το γυναικείο ταλέντο της Σουηδίας δεν έπαψε ποτέ να απομακρύνεται από τη διεκδίκηση τίτλων της IMMAF και το έθνος διατήρησε αυτή τη φήμη αυτή την εβδομάδα. Η πρώην ασημένια παγκόσμια πρωταθλήτρια νεανίδων Millie Eriksson, μια ταλαντούχα επιθετική που έχει αντιμετωπίσει μια σειρά από δύσκολα αποτελέσματα στο στοιβαγμένο σουηδικό εγχώριο κύκλωμα, έκανε μια δήλωση με τον πρώτο της θρίαμβο με TKO από το 2018, προετοιμάζοντας μια αναμέτρηση με τη Γερμανίδα Renana Bruckstein, μια πρώην δευτεραθλήτρια του European Open, η οποία σήμερα υπέταξε την Ουκρανή Tetiana Mokhova.

Ο ανώτερος τίτλος των γυναικών strawweight του Παγκοσμίου Κυπέλλου της IMMAF θα κριθεί σε έναν αμιγώς σουηδικό τελικό που αντιπροσωπεύει ποιητικά τον ιμάντα μεταφοράς κορυφαίων ταλέντων της Σουηδίας στις τάξεις των γυναικών. Οι επιτυχίες της Nina Back στην πλατφόρμα της IMMAF χρονολογούνται από το 2018 με ασημένιο μετάλλιο στο βιογραφικό της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, καθώς και δύο φορές δευτεραθλήτρια στο European Open. Η 23χρονη αιώνια κορυφαία διεκδικήτρια, η οποία είναι η πιο παρασημοφορημένη βετεράνος της σημερινής σουηδικής ομάδας, παρήγαγε ομόφωνο μπλοκάρισμα με απόφαση για να σταματήσει την Anna Gaul, την πρώην πρωταθλήτρια IMMAF junior της Γερμανίας. Η Nina Back αντιμετωπίζει τώρα στον τελικό του Σαββάτου τη συμπαίκτρια της εθνικής ομάδας Josefine Modig. Κάνοντας το ντεμπούτο της στην IMMAF, η ίδια η Modig έχει εισβάλει στο προσκήνιο της IMMAF και πραγματοποίησε ένα από τα πιο τρομακτικά σταματήματα των ημιτελικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου, με ένα ανελέητο TKO της σκληροτράχηλης Ιρλανδής διεκδικήτριας Caitlyn Hadfield.

Πηγή: IMMAF

 

Διαβάστηκε 380 φορές