Τετάρτη, 27 Μαΐου 2020 06:32

Προτάσεις Π.Ο.Μ. σχετικά με τις ομαδικές προπονήσεις και τις προπονήσεις επαφής

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

POM27520Φίλες και φίλοι του αθλήματος,

Κατόπιν σχετικής επιστολής του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού, κ. Γεωργίου Μαυρωτά, η οποία απεστάλη στην Π.Ο.Μ. εχθές Δευτέρα 25 Μαΐου 2020, η Ομοσπονδία μας, έπειτα από έκτακτη σύγκληση του Διοικητικού της Συμβουλίου, κατέθεσε σήμερα Τρίτη 26 του μηνός, μέσω επίσημης επιστολής τις προτάσεις της αναφορικά με το ζήτημα της σταδιακής επανέναρξης των ομαδικών προπονήσεων και των προπονήσεων επαφής και στα μαχητικά πλέον αθλήματα, μεταξύ των οποίων και το Μουάιτάι.

Στην επιστολή της η Ομοσπονδία μας προτείνει μεταξύ άλλων, την επανεκκίνηση των συλλογικών προπονήσεων στο εσωτερικό των αθλητικών εγκαταστάσεων, με ελεγχόμενη επαφή ανάμεσα σε ζεύγη αθλητών, οι οποίοι θα κινούνται σε συγκεκριμένο οριοθετημένο πλαίσιο χώρου, με τον ατομικό τους πάντα εξοπλισμό. Για τον κοινόχρηστο εξοπλισμό του αθλητικού σωματείου προτείνεται η ατομική επίσης χρήση, ενώ και στις δύο περιπτώσεις ο κάθε είδους εξοπλισμός θα πρέπει να απολυμαίνεται μετά τη χρησιμοποίησή του.

Επίσης, καθίσταται σαφές πως είναι απαραίτητη και σε αυτή τη φάση η αυστηρή τήρηση τόσο των υγειονομικών κανόνων, όσο και του καταλόγου εισερχομένων κι εξερχομένων ατόμων, ώστε στον αγωνιστικό χώρο να βρίσκονται μόνο όσων η παρουσία κρίνεται επιτακτική.

Λεπτομερώς τις οδηγίες του προτεινόμενου υγειονομικού πρωτοκόλλου, καθώς και την αναλυτική πρόταση της Π.Ο.Μ. σχετικά με το θέμα της επιστροφής στις ομαδικές προπονήσεις επαφής,όπως αυτή κατατέθηκε στη Γ.Γ.Α. μπορείτε να τα διαβάσετε στο site της Ομοσπονδίας.

Διαβάστηκε 356 φορές