Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2023 09:05

Σεμινάριο Παραδοσιακού και Αγωνιστικού Μουάιτάι – Π.Ο.Μ.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

MT11123 Small

Σύμφωνα με το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Μουάιτάι (Π.Ο.Μ.), στα πλαίσια αναβάθμισης των εκπαιδευτών, πραγματοποιήθηκε Σεμινάριο Εκπαιδευτών Muaythai και αξιολόγηση βαθμών Khan, καθώς και Σεμινάριο Muay Boran (Παραδοσιακό Μουάιτάι), την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2022, στο Ολυμπιακό Κέντρο Πυγμαχίας Περιστερίου «Γ. Στεφανόπουλος». Εισηγητής του Σεμιναρίου Εκπαιδευτών, ήταν το μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής της Π.Ο.Μ., Khru Θεόδωρος Γκίτσας, και οι ενότητες που διδάχτηκαν, ήταν οι ακόλουθες:

Βασικές θέσεις μάχης, βήματα, κίνηση
Χρησιμοποίηση των βασικών όπλων του σώματος (Mahd/γροθιές, Khao/γόνατα, Sok/αγκώνες, Thao/λακτίσματα)
Βασικές άμυνες (Pong/στοπαρίσματα, Pad/εκτροπές, Pid/κλεισίματα, Peard/ανοίγματα, Khao Bang Nok/Nai – εξωτερικά και εσωτερικά μπλοκ, Chap/πιασίματα)
Βασική όρθια πάλη/Muay Plam/Clinching
Βασικές στρατηγικές/τεχνικές αγώνα
Βασικό Wai Kru Ram Muay (1ο Μέρος)
Στο Σεμινάριο Muay Boran – Krabi Krabong, εισηγητές ήταν τα μέλη της Επιτροπής Muay Boran, Khru Ψιλοπάτης Γεώργιος, Khru Τσιναριάν Ιωάννης, Khru Καλυβιάρης Παναγιώτης.

Διδάχθηκαν, αναλυτικά οι παρακάτω ενότητες:

Ιστορική αναφορά
Ζέσταμα
Θέση μάχης – βήματα
Βασικές επιθέσεις και άμυνες
Εισαγωγή στα Mae mai
Στήν ενότητα του Krabi Krabong εισηγητής ήταν ο Khru Γλετζάκος Δημήτριος, με τη συμμετοχή των μελών της επιτροπής Muay Boran, και διδάχθηκαν οι παρακάτω ενότητες:

Επεξήγηση της αρχιτεκτονικής του σπαθιού, των τμημάτων και των ιδιαιτεροτήτων του, σε σχέση με την μηχανική απόδοσή του. Ομοιότητες και διαφορές με άλλα είδη σπαθιών
Παρουσίαση των βιομηχανικών αρχών -από άποψη φυσικής- στην χρήση του σπαθιού-tab και επισήμανση της σωστής πρακτικής για απόδοση στην μάχη
Ανάλυση και εκμάθηση σωστής λαβής του σπαθιού για διαφορετικές γωνίες χρήσεως
Βασικές στάσεις, πρώτο επίπεδο
Επιθέσεις και άμυνες, πρώτο επίπεδο
Τα σεμινάρια παρακολούθησαν φοιτητές από την Σχολή Προπονητών της Π.Ο.Μ., καθώς και η ομάδα επίδειξης Muay Boran.

Πηγή: Π.Ο.Μ.

Διαβάστηκε 60 φορές