Κυριακή, 09 Μαΐου 2021 07:15

Η Τζέλη προκρίθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο - Δηλώσεις

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ζηνελησ τζελη αλμασιδης

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ

Φανή Τζέλη: «Είναι μοναδική αυτή η στιγμή. Η χαρά μου είναι μεγάλη. Δεν το έχω συνειδητοποιήσει ακόμα. Παλεύαμε εδώ και σχεδόν δύο χρόνια για να έρθει αυτό το αποτέλεσμα. Και ήρθε μέσα από δυσκολίες. Αλλαγή ημερομηνιών, αλλαγή πλάνων. Τώρα σχεδιάζουμε το Τόκιο και τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Έχω βιώσει ξανά την ατμόσφαιρα Ολυμπιακών Αγώνων. Το συναίσθημα το 2018 στο Μπουένος Άιρες ήταν παρόμοιο. Όμως τώρα είναι μια διαφορετική διοργάνωση και το επίπεδο μεγαλύτερο και φυσικά πιο δύσκολο.

Πίστεψα ότι θα έρθει αυτό το μετάλλιο όταν πήρα τον τρίτο πόντο στον ημιτελικά. Το πίστεψα και έμεινα συγκεντρωμένη. Από την αρχή της διοργάνωσης ένιωθα ότι τα πάντα θα πάνε καλά σήμερα. Και δικαιώθηκα μέσα από νίκες απέναντι σε ποιο έμπειρες αντιπάλους. Θέλω να ευχαριστήσω την ομοσπονδία, τους προπονητές της Ολυμπιακής ομάδας και φυσικά του σωματείου μου που εδώ και χρόνια έχουν σκύψει από πάνω μου για να καλύπτουν όλες μου τις ανάγκες. Θα κρατήσω στην καρδιά μου όλη αυτήν τη διαδρομή με την προΟλυμπιακή ομάδα. Ζήσαμε σπουδαίες στιγμές και είναι κρίμα που δεν πήραμε και άλλες προκρίσεις. Τις αξίζαμε».

 

Θοδωρής Ζηνέλης (προπονητής προΟλυμπιακής ομάδας): «Τεράστια διάκριση για το ελληνικό ταεκβοντό. Η πρόκριση ήταν αποτέλεσμα της συλλογικής δουλειάς όλων εκείνων που συμμετείχαν σε αυτήν την προΟλυμπιακή ομάδα. Με την οικονομική συμβολή της ομοσπονδίας, πραγματοποιήσαμε την καλύτερη δυνατή προετοιμασία και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που ήρθε αυτό το αποτέλεσμα. Και τα υπόλοιπα παιδιά είχαν τη δυνατότητα για να πάρουν προκρίσεις, δυστυχώς όμως δεν τα κατάφεραν. Η συνεργασία προπονητών και αθλητών ήταν εξαιρετική καθ` όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας, όπως και η συνεργασία που είχα με την Τζέλη στο προΟλυμπιακό. Φάνηκε να το θέλει πολύ, συνεργαστήκαμε άψογα και βγήκε το αποτέλεσμα που θέλαμε. Ένα μεγάλο ευχαριστώ προσωπικά στην Ομοσπονδία γιατί μας πρόσφερε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες προετοιμασίας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στον έτερο προπονητή της προΟλυμπιακής ομάδας, Χρήστο Αλμασίδη αλλά και στους Αποστόλη Τεληκωστόγλου, Νάσια Μητσοπούλου και Κώστα Χαμαλίδη για τις στιγμές που ζήσαμε».

 

Μιχάλης Φυσεντζίδης (πρόεδρος ΕΛΟΤ): «Σας αρχηγός της ελληνικής αποστολής για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, επιθυμούσα διακαώς να υπάρχει εκπροσώπηση και από το ταεκβοντό. Και έγινε πράξη από την Φανή Τζέλη, η οποία σήμερα ήταν ασταμάτητη. Συγκεντρωμενη στο στόχο από τον πρώτο αγώνα. Ώριμη αγωνιστικά και απίστευτα αποτελεσματική όπως φάνηκε στο φινάλε. Η Ελληνική Ομοσπονδία Ταεκβοντό, με την οικονομική στήριξη της ΕΟΕ, βοήθησε τα μέγιστα τους αθλητές της προΟλυμπιακής ομάδας. Πίστεψε σε αυτά τα παιδιά και στο αγωνιστικό τους πάθος. Και δικαιώθηκε και σε αυτήν την περίπτωση. Νιώθουμε τυχεροί που ζήσαμε από κοντά αυτές τις μοναδικές στιγμές. Που ζήσαμε από κοντά τις αγωνίες και τον αγώνα όλων των παιδιών. Η Φανή τα κατάφερε, αντίθετα από τα άλλα τρία παιδιά που ωστόσο αξίζουν πολλά-πολλά συγχαρητήρια για τον αγώνα τους από την αρχή της προσπάθειας. Η υγειονομική κρίση τους υποχρέωσε να αλλάξουν πολλές φορές τον αγωνιστικό τους ρυθμό και σίγουρα το αποτέλεσμα θα ήταν διαφορετικό εάν οι αγώνες είχαν γίνει τον Απρίλιο του 2020. Είμαστε κοντά σε όλους τους αθλητές, νικητές και ηττημένους γιατί όλοι κατέθεσαν τη ψυχή τους. Αξίζουν συγχαρητήρια σε αθλητές και προπονητές. Συνεχίζουμε δυνατά».

 

Διαβάστηκε 239 φορές