Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2024 16:05

#METAE : Άκρως επιτυχημένη η δράση της ΕΤΑΒΕ σε συνεργασία με το κέντρο γυναικών Ίριδα

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

ΜΕΤΑΕ1 SmallΆκρως επιτυχημένη ήταν η δράση της Ένωσης Ταεκβοντό Βορείου Ελλάδος (ETABE), σε συνεργασία με το κέντρο γυναικών Ίριδα, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος «MeTae». Η ΕΤΑΒΕ, επικεντρώνει τις προσπάθειές της στη στήριξη των γυναικών, τόσο στον αθλητισμό αλλά και σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινής ζωής. Με την υποστήριξη των συνεργατών της, Taekwondo Team Hereya και Information Technology for Market Leadership (ITML), προχωρά σε σημαντικές δράσεις για την αντιμετώπιση των στερεοτύπων και της έμφυλης βίας

ΜΕΤΑΕ2 SmallΗ δεύτερη κατά σειρά δράση με στόχο την ενδυνάμωση γυναικών, επικεντρώθηκε στους μηχανισμούς για τον εντοπισμό και την αναφορά της έμφυλης βίας. Οι συμμετέχουσες ενημερώθηκαν για τη σημασία της αλληλεγγύης και της δημιουργίας ενός ασφαλούς περιβάλλοντος για όλα τα μέλη της κοινότητας, ενώ εξοικειώθηκαν με τις αρχές της αυτοάμυνας και τις βασικές πρακτικές που ενισχύουν την προστασία τους.

Η ΕΤΑΒΕ αφιερώνει την προσοχή και τους πόρους της σε πρωτοβουλίες που συμβάλλουν στην εξάλειψη της έμφυλης βίας σε όλα τα επίπεδα και δεσμεύεται να συνεχίσει τέτοιου είδους δράσεις που συνδυάζουν την ενημέρωση, την εκπαίδευση και τη στήριξη, με στόχο τη δημιουργία ενός πιο ασφαλούς και ισότιμου περιβάλλοντος για όλες τις γυναίκες.

Το πρόγραμμα #METAE
Το πρόγραμμα MeTae αφορμάται από το ανεξάρτητο κοινωνικό κίνημα #Metoo ενάντια στη σεξουαλική κακοποίηση και παρενόχληση αλλά και στη βία οποιασδήποτε μορφής. Δημιουργώντας το δικό μας hashtag #MeTae στοχεύουμε στην καταπολέμηση της έμφυλης βίας στον χώρο του αθλητισμού και πιο συγκεκριμένα του αθλήματος του Taekwondo.

Απώτερος στόχος είναι:
● Η ευαισθητοποίηση των αθλητριών και αθλητών κατά της έμφυλης βίας και η καταπολέμηση των έμφυλων διακρίσεων στο χώρο του αθλητισμού.
● Η πραγματοποίηση ψηφιακής καμπάνιας πανευρωπαϊκής εμβέλειας.
● Η εκπαίδευση των επαγγελματιών των αθλητικών οργανώσεων, για την αναγνώριση και ολιστική αντιμετώπιση των περιστατικών.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα MeTae και τις δράσεις της ΕΤΑΒΕ, μπορείτε να βρείτε στους παρακάτω συνδέσμους:
https://www.facebook.com/tkdetabe
https://www.facebook.com/MeTaeErasmusPlus

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ

Διαβάστηκε 85 φορές