Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2015 13:40

Στην Αθήνα από 14 έως 19 Ιουλίου το Πανευρωπαϊκό ποδηλασίας πίστας

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

 

podilato1832015Στην Αθήνα από 14 έως 19 Ιουλίου
το Πανευρωπαϊκό ποδηλασίας πίστας

Μεγάλη επιτυχία της Ελληνικής Ομοσπονδίας (ΕΟΠ)

Το Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο στο ΟΑΚΑ θα κινείται τους επόμενους μήνες σε ρυθμούς Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, το οποίο ανατέθηκε στην Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας (ΕΟΠ).

Η Ελληνική αποστολή, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο της ΕΟΠ Θανάση Τερζή και ταμία Παναγιώτη Πριστούρη, εκπροσώπησαν την Ομοσπονδία στο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας (UEC) στην Μπρατισλάβα της Σλοβακίας και επέστρεψαν στην Αθήνα έχοντας στις αποσκευές τους το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ποδηλασίας πίστας για τις ηλικίες κάτω των 23 ετών, δηλαδή Νέων Ανδρών, Νέων Γυναικών, Εφήβων και Νεανίδων, που θα διεξαχθεί από τις 14 έως τις 19 Ιουλίου 2015.

Μια πολύ σημαντική διοργάνωση που αναμένεται να δώσει τεράστια ώθηση στην ανάπτυξη της ποδηλασίας στην χώρα μας. Μια διοργάνωση που ανατέθηκε στην ΕΟΠ, 9 ολόκληρα χρόνια μετά την τελευταία επιτυχημένη διοργάνωση του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Πίστας Ανδρών, Γυναικών, Εφήβων και Νεανίδων στο Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο.

Κατόπιν πολυετών διεκδικήσεων της χώρας μας, τελικά μετά από πολύωρη συνάντηση που είχαν οι εκπρόσωποι της ΕΟΠ με τον Πρόεδρο της UEC Γάλλο Νταβίντ Λεπαρντιέ (David Lappartient) και το Γενικό Γραμματέα της UEC Ιταλό Ενρίκο Ντέλα Κάζα (Enrico Della Casa), υπήρξε θετική εισήγηση του Προεδρείου της UEC για την ανάληψη από την χώρα μας της σπουδαίας αυτής διοργάνωσης. Κερδίζοντας μάλιστα την Πορτογαλία και την Πολωνία που την διεκδίκησαν επίσης.
Στο συνέδριο της UEC που ακολούθησε υπήρξε ομόφωνη απόφαση για ανάθεση στη χώρα μας και μάλιστα με τη ρητή διαβεβαίωση εκ μέρους της UEC ότι θα καλύψει το μεγαλύτερο μέρος των εξόδων της, γεγονός πολύ σημαντικό λόγω της δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας στην Ελλάδα.

«Ο μεγάλος στόχος επετεύχθη, αρχίζουμε τώρα δουλειά ώστε να διοργανώσουμε ένα άρτιο αγώνα με διεθνή προβολή, φιλοξενώντας την ευρωπαϊκή ποδηλατική οικογένεια και τους καλύτερους νέους αθλητές και νέες αθλήτριες ποδηλασίας πίστας. Στόχος μας μαζί με τους εθνικούς αγώνες και τις ημερίδες ποδηλασίας είναι να αναδείξουμε τους νέους Έλληνες πρωταθλητές στην ποδηλασία που θα διαπρέψουν στο εξωτερικό. Περιμένουμε και η Πολιτεία να ανταποκριθεί στο κάλεσμά μας και να συνδράμει στην προσπάθειά μας. Ραντεβού στο Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο, όπου από τις αρχές Απριλίου ξεκινούν οι διοργανώσεις ποδηλασίας πίστας για το 2015», δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΟΠ Θανάσης Τερζής.

Οι εκπρόσωποι των ευρωπαϊκών χωρών πείστηκαν από τις διαβεβαιώσεις των εκπροσώπων της Ελλάδας ότι έχουμε την απαραίτητη τεχνογνωσία, τους ανθρώπους και τα μέσα και μπορούμε να αντεπεξέλθουμε σε μια τόσο σημαντική παγκόσμιας εμβέλειας διοργάνωση. Μάλιστα, το Προεδρείο της UEC εξέφρασε την πρόθεσή του να συνδράμει ώστε να αποτελέσει η Ελλάδα προπονητικό κέντρο σε παγκόσμιο επίπεδο για την εξεύρεση νέων ταλέντων ποδηλασίας, με τη στήριξη και την αρωγή και της UEC.

Επίσης, υπήρξε δέσμευση ότι η UEC θα αναλάβει το κόστος των απαραίτητων επισκευών-διορθώσεων του Ολυμπιακού Ποδηλατοδρομίου που θα χρειαστούν στον αγωνιστικό χώρο και στα ηλεκτρονικά του όργανα και ότι για το λόγο αυτό θα έλθει στην Αθήνα στα τέλη Μαρτίου τεχνικό κλιμάκιο της UEC, για την επιθεώρηση του ποδηλατοδρομίου και την καταγραφή των τεχνικών ελλείψεων.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διαβάστηκε 1343 φορές