Κυριακή, 14 Ιουνίου 2015 09:32

Τετραπλά καγιάκ και Wakeboards στο Μικρολίμανο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

kayak14615Τετραπλά καγιάκ και Wakeboards,στο Μικρολίμανο - Μια παγκόσμια πρωτοτυπία στον 2ο αγώνα του Kayak Greece

Είναι η πρώτη φορά -σε Παγκόσμιο επίπεδο- που διεξήχθη το αγώνισμα «Dragging Wakeboards». Τετραπλά καγιάκ (Κ4) θα πήραν θέση στην εκκίνηση έχοντας δεμένους στην πρύμνη τους αθλητές του Wakeboard.

Ένα νέο αγώνισμα – άθλημα διεξήχθη για πρώτη φορά τη Κυριακή (31 Μαΐου 2015), στο Μικρολίμανο, με την υποστήριξη και την αιγίδα του Δήμου Πειραιώς. Αυτός είναι ο δεύτερος αγώνας της σειράς του Kayak Greece 2015, που έγινε υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κάνοε Καγιάκ (Ε.Ο.Κ.-Κ.). Θυμίζουμε ότι είχε προηγηθεί η διοργάνωση στον Πόρο, το διήμερο 09-10 Μαΐου και θα ακολουθήσει ο τρίτος αγώνας της χρονιάς στις 19-20 Σεπτεμβρίου, στην Καλαμαριά της Θεσσαλονίκης.

Κάθε τετραπλό θα είναι δεμένο σε έναν αθλητή. Με το σήμα εκκίνησης που θα δώσει ο διαιτητής οι αθλητές του καγιάκ θα πρέπει με τη δύναμη των χεριών τους να σηκώσουν τους αθλητές του Wakeboard και να τους σύρουν μέχρι και την γραμμή του τερματισμού. Η απόστασή που θα διανύσουν τα πληρώματα τραβώντας τους αθλητές του Wakeboard είναι 100 μέτρα. Νικητής είναι το τετραπλό καγιάκ που θα περάσει πρώτο την γραμμή του τερματισμού.

Στο παρελθόν η ενέργεια αυτή έχει γίνει μεμονωμένα σε μορφή επίδειξης, μάλιστα επίδειξη έγινε πέρσι και σε αγώνα του Kayak Greece, αλλά ποτέ σε μορφή αγώνα. Το φιλόδοξο αυτό εγχείρημα δεν έχει πραγματοποιηθεί ποτέ στο κόσμο με την μορφή αγωνίσματος, γεγονός που θα χαρίσει στην πόλη του Πειραιά μια παγκόσμια πρωτοπορία! Μια προσπάθεια που θα γίνει με την υποστήριξη Vouliagmeni Waterski & Wakeboard School!!!

Το πρόγραμμα των αγώνων καγιάκ στο Μικρολίμανο, εκτός από τον αγώνα «Dragging Wakeboards» περιλαμβάνει θεαματικά κι άλλα αγωνίσματα, αγώνες Special Olympics και Paralympics, Αθλητισμό για Όλους, στοχεύοντας παράλληλα στην Κοινωνική Προσφορά, τον Εθελοντισμό, τις Περιβαλλοντικές Δράσεις και την Επιστημονική Επιμόρφωση.

Σειρά αγώνων έχει έναν ιδιαίτερο συμβολισμό μιας και στόχος είναι η στήριξη του Συλλόγου γονιών παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια «Φλόγα» και παράλληλα η τίμηση της μνήμης του εκλιπόντος παγκόσμιου πρωταθλητή του αθλήματος, Ανδρέα Κιλιγκαρίδη. Μια προσπάθεια που βρήκε από το ξεκίνημά της πολλούς υποστηρικτές. Χορηγοί είναι μεταξύ άλλων: Samsung, Chiquita, Uteco, Cannibals Kayak House, Kalousos Medical Equipment.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διαβάστηκε 1440 φορές
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Ελεύθερη βύθιση (FIM)