Δευτέρα, 05 Φεβρουαρίου 2018 17:17

Εκπαιδευτική Ημερίδα Σαολίν Λάο Λιανχουάν Γκονγκ Φα

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

  Εκπαιδευτική Ημερίδα Σαολίν Λάο Λιανχουάν Γκονγκ ΦαΜε επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκπαιδευτική ημερίδα, με θέμα την Αλυσιδωτή Γροθιά της παλιάς σχολής του Σαολίν [Κιν.: shǎolín lǎo liánhuán gōngfǎ 少林 老连环 功法], που υλοποίησε το Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο Σαολίν, το πρωί της 3ης Φεβρουαρίου 2018 και αφορούσε αποκλειστικά τους δασκάλους και τους προχωρημένους σπουδαστές του.

Η ημερίδα παρουσιάστηκε από τους δύο δασκάλους του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου Σαολίν [ΕΠΟΚΕΣ], Σταυρίδη Ιορδάνη και Κατακαλαίου Δημήτρη, στα πλαίσια της νέας δράσης «Γνωριμία με τις παραδοσιακές πολεμικές τέχνες του Σαολίν».

Σχετικά με την Αλυσιδωτή Γροθιά της παλιάς σχολής του Σαολίν

Το Σαολίν Λιανχουάν Γκονγκ Φα δημιουργήθηκε από το διάσημο δάσκαλο Shi Zhan Ju [释湛举 | ~ 1865], 26ης γενεάς δασκάλων του Σαολίν, μαθητή των δύο επιφανών μοναχών Σι Ρου Τσινγκ [释如净] και Σι Ρου Λιάνγκ [释如亮]. Αν και είναι μια μικρή μορφή που χαρακτηρίζεται από απλές αλλά πολύ ισχυρές κινήσεις, διαθέτει μια ποικιλία προηγμένων τεχνικών που διδάσκουν στον ασκούμενο πώς να «μεταφέρει» την ταχύτητα και την ορμή κάθε χτυπήματος στην επόμενη τεχνική, συνδέοντας έτσι τους συνδυασμούς σε μία ασταμάτητη έκρηξη άμυνας και επίθεσης. Σύμφωνα με τη παράδοση του Σαολίν, η δημιουργία της βασίστηκε στα στυλ “Η γροθιά του Λόχαν” [Κιν.: luóhànquán罗汉拳] , “Η γροθιά ανάμεσα από τα χέρια” [Κιν.: tōngbìquán 通臂拳] και “Η γροθιά του άνθους της δαμασκηνιάς” [Κιν.: méihuāquán 梅花拳]. τα οποία ο Χαρισματικός Μοναχός, συνδύασε με τη δική του μαχητική εμπειρία.

ΠΗΓΗ: www.shaolin.org.gr

Διαβάστηκε 418 φορές