Κυριακή, 15 Μαρτίου 2020 11:22

Εξαιρετική εμφάνιση της εθνικής ομάδας Γουσού στο "5ο Moscow Wushu Stars"

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

 5ο Moscow Wushu Stars Δελτίο τύπου

Μία ακόμη εξαιρετική εμφάνιση έκανε η Εθνική μας Ομάδα σε ένα από τα μεγαλύτερα Open Πρωταθλήματα στην Ευρώπη αλλά και Παγκοσμίως. Το 5ο Moscow Wushu Stars το οποίο πραγματοποιήθηκε από τις 25 έως 29 Φεβρουαρίου 2020 στην Μόσχα, Ρωσία. Η Εθνική μας Ομάδα συμμετείχε με 29 άτομα στο σύνολο Τεχνικούς, Αθλητές και συνοδούς. Το Πρωτάθλημα είχε πάνω από 1000 αθλητές και οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις 2000.
Η ομάδα μας είχε τις περισσότερες συμμετοχές μετά την Ινδία και συνολικά συμμετείχαν 10 Ρωσικές Ομάδες και ακόμη 19 χώρες μαζί με την δική μας.
Αρχηγός της αποστολής ήταν ο Πρόεδρος της ΕΟΓΚΦ κος Λάμπρος Σταμούλης.


Η ομάδα Διαιτησίας μας αποτελούνταν από τους Τορνεσάκη Μύρων ο οποίος ήταν και επικεφαλής Κριτής της διοργάνωσης και η Κοκκινάκη Άννα ως περιφερειακή κριτής.
Προπονητές ήταν οι Ελευθερίου Κυριάκος, Λαμπάδας Θεόδωρος, Γεωργίου Κώστας και Χριστουλάκης Γεώργιος.
Τις δύο πρώτες ημέρες έγιναν τα αγωνιστικά ταολού και την τρίτη και τέταρτη ημέρα όλα τα παραδοσιακά ταολού.
Στα αγωνιστικά ταολού συμμετείχαμε με 8 αθλητές και μπόρεσαν να τοποθετηθούν στην τέταρτη θέση 4 αθλητές μας και είναι ένα πολύ μεγάλο βήμα για τον δύσκολο αυτόν τομέα.
Στα παραδοσιακά ταολού η ομάδα μας είχε 9 αθλητές και με καταπληκτική απόδοση κατάφερε να κατακτήσει 4 χρυσά , 3 ασημένια και 3 χάλκινα μετάλλια.
Παράλληλα για 4 ημέρες στο Σάντα γίνονταν οι προκριματικοί και οι τελικοί του αγωνίσματος στο οποίο συμμετείχαμε με έναν αθλητή στα 65 κιλά και αποσπάσαμε ένα χάλκινο μετάλλιο.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι η συγκεκριμένη διοργάνωση είναι μία από τις πιο ισχυρές παγκοσμίως στο Σάντα και θεωρείται εξαιρετικός σταθμός για αθλητές οι οποίοι θέλουν να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους ανάμεσα σε μεγαθήρια του χώρου από την Ρωσία, Λευκορωσία, Καζακστάν, Κιρτζιστάν, Αρμενία, Αίγυπτο και Ινδία που συμμετείχαν.
Η Εθνική μας αποστολή μας έκανε ακόμη μία φορά υπερήφανους με τα καλύτερα αποτελέσματα, αποδεικνύοντας το ότι είμαστε ανάμεσα στις πιο δυναμικές χώρες του Γουσου στην Ευρώπη.

 

Διαβάστηκε 115 φορές