Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2023 07:51

ΕΠΙΔΕΙΞΗ TAI JI ΣΤΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΟΜΦΟΥΚΙΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

tai chi psyrri 106 1

Με την ευκαιρία του επερχόμενου Εορτασμού της Έλευσης της Άνοιξης στην Κίνα για το έτος 2023 (Έτος του Λαγού) και καθώς οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν σε όλο τον κόσμο, οι μαθητές του Ινστιτούτου Κομφούκιος στη Θεσσαλονίκη επέδειξαν το Σάββατο 14 Ιανουαρίου την εργασία που έχουν κάνει μαθαίνοντας Τάι Τζι Τσουάν στυλ Chen (Chen shi taijiquan).

Ο κόπος και η αφοσίωσή τους είναι θαυμαστά, είμασταν ικανοί να καταφέρουμε αυτό το αποτέλεσμα σε μόλις 5 μαθήματα μέσα σε ένα διάστημα 2 μηνών. Παρουσιάζουμε μερικές ασκήσεις προθέρμανσης, ασκήσεις ξετυλίγματος του μεταξιού και ένα μικρό κομμάτι από τη ρουτίνα Lao Jia Yi Lu την οποία σχεδίασα για το επίπεδο γνώσης τους.

Το Nei Yuan Tai Ji και το Ινστιτούτο Κομφούκιος της Θεσσαλονίκης θα συνεχίσουν και για το νέο εξάμηνο τη συνεργασία, προσφέροντας μαθήματα Τάι Τζι Τσουάν στους μαθητές. Ο σκοπός είναι για τους ανθρώπους της Θεσσαλονίκης να έρθουν σε επαφή και με άλλες πτυχές της Κινεζικής Κουλτούρας εκτός από την Κινεζική γλώσσα η οποία φυσικά διδάσκεται στο Ινστιτούτο.

Διαβάστηκε 90 φορές