Κυριακή, 29 Οκτωβρίου 2023 09:50

ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΤΑΪ ΤΖΙ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

 

Κυρια 1170x780 Small

Στα μέσα του Οκτώβρη 2023 διοργανώθηκε το 1 ο Διεθνές Συνέδριο για τα Κινεζικά στην Ελλάδα και Πέρα (International Conference on Chinese in Greece and Beyond) με πολύ μεγάλη επιτυχία για τα Ελληνικά και Διεθνή δεδομένα. Το Συνέδριο διοργανώθηκε από το Ινστιτούτο Κομφούκιος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και είχε ως αντικείμενο τη διδασκαλεία της Κινεζικής γλώσσας αλλά και του πολιτισμού στα Ινστιτούτα Κομφούκιος εκτός από την Ελλάδα και σε πολλές άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.

Προσκεκλημένοι επίσης ήταν ο Πρέσβης της Κίνας στην Ελλάδα καθώς και από την Σαγκάη, καθώς το Ινστιτούτο Κομφούκιος της Θεσσαλονίκης είναι μια συνεργασία του ΑΠΘ με το Sanghai International Studies University (SISU).

 

 Το Συνέδριο διήρκεσε για 2 ημέρες εξετάζοντας τις προκλήσεις αλλά και τα επιτεύγματα που έχει να παρουσιάσει το κάθε κέντρο με τις δράσεις του στην τοπική κοινωνία. Στόχος του κάθε Ινστιτούτου είναι δεν μόνο το υψηλό επίπεδο διδασκαλίας της Κινεζικής γλώσσας, με τη συνδρομή Κινέζων δασκάλων που έρχονται από την Κίνα για να μυήσουν τους μαθητές σε αυτή την υπέροχη γλώσσα. Είναι και η διάδοση των Κινεζικών παραδόσεων και ηθών, για μια καλύτερη κατανόηση του πολιτισμού αυτής της μεγάλης και φίλης χώρας της Άπω Ανατολής.

 

Η ομάδα μας του Taijiquan είναι μία τέτοια δράση που δημιουργήθηκε από το Ινστιτούτο Κομφούκιος της Θεσσαλονίκης. Πρωτεργάτες οι δύο Διευθύντριες του κέντρου η κα Τσοκαλίδου και η κα Μπάο, που αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή τη δράση και βοήθησαν μέσα στη χρονιά που πέρασε να περάσει η όμορφη αυτή τέχνη σε σπουδαστές του Ινστιτούτου αλλά και όχι μόνο, σε όλους τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης που ήθελαν να έρθουν σε επαφή με αυτό.

 

Με μεγάλη μας χαρά, κλήθηκε η ομάδα να κλείσει το Διεθνές αυτό Συνέδριο κάνοντας μια μικρή παρουσίαση των όσων διδάχτηκαν οι μαθητές του Ι.Κ. Παρά τις απουσίες λόγω δεύτερου γύρου των δημοτικών εκλογών και την αποχή κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, η ομάδα με μία μόλις πρόβα κατάφερε εύκολα να δέσει και να επιδείξει στους εκλεκτούς καλεσμένους το δικό μας Taijiquan.

 

Ευχαριστούμε θερμά όλους και πολλά συγχαρητήρια στους ασκούμενους.

 

Δάσκαλος Παναγιώτης Πιερράκος

Διαβάστηκε 58 φορές